تکنولوژی

همه زیرساخت‌های لازم برای خدمت‌رسانی با کیفیت

به گزارش پایگاه خبری سرمایه گستران، عیسی زارع‌پور در گفت‌وگو با تسنیم، درباره اهمّ اقدامات انجام‌ گرفته در این وزارتخانه در سال گذشته اظهار داشت: سال ۱۴۰۱ در حوزه توسعه شبکه ملی اطلاعات به‌عنوان زیرساخت اصلی فضای مجازی کشور، پیشرفت‌های قابل توجهی صورت گرفت؛ به‌گونه‌ای که بر اساس ارزیابی مرکز ملی فضای مجازی، درصد پیشرفت این طرح ملی از ۲۳ درصد در آغاز به‌کار دولت سیزدهم به ۵۷ درصد در ابتدای بهمن ماه رسیده و هم‌اکنون به عدد ۶۰ درصد نزدیک شده است.

وی هم‌چنین افزود: درباره طرح ملی اجرای فیبرنوری منازل و کسب و کارهای سراسر کشور به‌عنوان یکی از طرح‌های مهم شبکه ملی اطلاعات توانستیم سرعت‌های بالاتری نسبت به وضعیت فعلی به هموطنان عزیزمان هدیه کنیم. این طرح در ۱۰ استان و ۴۶  شهر آغاز شده و تاکنون بیش از ۲٫۵ میلیون خانوار تحت پوشش آن قرار گرفته‌اند.

وزیر ارتباطات ابراز امیدواری کرد: سال ۱۴۰۲ سالی ویژه برای این طرح خواهد بود و می‌کوشیم به ۱۰ میلیون پوشش برسیم.

زارع‌پور با ذکر راه اندازی ۴۰۰ سایت نسل پنجم، فراهم کردن امکان دسترسی سه هزار روستا به اینترنت و اتصال آن‌ها به شبکه ملی اطلاعات، خاطر نشان کرد: هم‌چنین ارائه بسته اینترنت رایگان به سه دهک پایین جامعه که از وعده‌های انتخاباتی آیت‌الله رئیسی بود، انجام گرفت.

وی در ادامه سخنان خود درباره خدمات پیام‌رسان‌های داخلی نیز بیان کرد: در سال ۱۴۰۱ محدودیت‌هایی برای برخی سکوهای خارجی اعمال شد که خارج از اراده وزارت ارتباطات بود ولی در این مدت تلاش کردیم تا پاسخ به نیازهای مردم عزیزمان دچار مشکل نشود. ما تمام امکانات و زیرساخت‌های لازم را برای خدمت‌رسانی با کیفیت پیام‌رسان‌های بومی فراهم کردیم.

وزیر ارتباطات گفت: امروزه با تلاش‌های شبانه‌روزی همکاران‌مان در بخش‌های مختلف وزارتخانه و به‌همت جوانان نخبه و متخصص شرکت‌های دانش‌بنیان، این سکوها روزانه پذیرای چند ده میلیون کاربر هستند. ضمن اینکه برای ارتقای کیفیت و تنوع خدمات پیام‌رسان‌ها برنامه‌های خوبی تدارک دیده شده است.

زارع‌پور با اشاره به صنعت فضایی کشورمان و عملکرد فضایی عنوان کرد: در یکسال گذشته اتفاقات خوبی در این حوزه رقم خورد؛ از جمله تشکیل دومین جلسه شورای‌عالی فضایی کشور در دولت سیزدهم، تهیه و تصویب برنامه ده‌ساله‌ی صنعت فضایی، انجام شش پرتاب تحقیقاتی و عملیاتی فضایی، پرتاب موفق ماهواره‌های نور دو و خیام، توسعه همکاری‌های بین‌المللی فضایی با کشورهای صاحب فناوری، آغاز ساخت بزرگ‌ترین پایگاه فضایی کشور در چابهار، افتتاح نخستین مرکز کنترل و پایش ماهواره‌های سنجشی، آغاز عملیات طراحی و ساخت منظومه ماهواره‌ای شهید سلیمانی، رونمایی از دو ماهواره جدید سنجشی و مخابراتی.

وی افزود: این‌ها نتایج متخصصان و دانشمندان صنعت فضایی کشور و سایر دستگاه‌ها بود که با راهبری سازمان فضایی ایران به بار نشست؛ که البته این پیشرفت‌ها ادامه خواهد داشت.

وزیر ارتباطات هم‌چنین گفت: سال گذشته شاهد راه‌اندازی پنجره ملی خدمات دولت هوشمند و اتصال بیش از ۹۳ درصدی دستگاه‌های دولتی به این سامانه بودیم؛ هم‌اکنون بیش از ده میلیون نفر در سامانه‌ی آن ثبت‌نام کرده و به بیش از ۴۰ درصد از خدمات دولتی برخط دسترسی دارند. طبق برنامه‌ریزی، در سال ۱۴۰۲ تمامی خدمات دولت از این طریق به مردم ارائه خواهد شد.

منبع خبر : سیتنا

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا