یک ریال از اعتبارات تبصره ۱۸ در استان مرکزی پرداخت نشده است
به گزارش پایگاه خبری سرمایه گستران، به نقل از خبرگزاری تسنیم از اراک، علی جودکی ظهر امروز در نشست بررسی مسائل و مشکلات حوزه صنعت با اشاره به شعار سال، اظهار داشت: سال ۱۴۰۲ از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال مهار توروم، رشد تولید نامگذاری شده است که باید تمام بخش های کشور در بدنه دولت و اجرایی، قوای مقننه و قضاییه کمک کنند تا بتوانیم این منویات ارزشمند و راهبردی رهبر معظم انقلاب اسلامی را جامه عمل بپوشانیم.
وی افزود: متاسفانه قیمت حامل های انرژی به خصوص گاز واحدهای تولیدی و صنعتی در بودجه ۱۴۰۲ با افزایش شدیدی روبرو است که یکی از عوامل پیش پای صنعت و تولید کشور نیز به شمار می رود که در تعارض و تقابل با فرمایشات رهبر معظم انقلاب برای تسهیل و رشد تولید است.
جودکی بیان کرد: از سوی دیگر فروش در بورس کالا نیز از معضلات اصلی کشور است به طوری که در سازمان بورس کالا که شرکت پتروشیمی بزرگترین سهامدار و عرضه کننده آن است، یعنی تعارض منافع و این تعارض سبب شد در ششمین روز سال جدید و در نخستین عرضه سال جدید محصولات پتروشیمی با افزایش بیست و هشت درصدی روبه رو شوند.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی خاطرنشان کرد: امروز نیاز به ساماندهی بورس کالا داریم چراکه در حال حاضر، تولیدکنندگان در بازار بورس با دلالان روبه رو هستند که عامل کندشدن رونق و جهش تولید است بنابراین باید این موضوع به درستی چاره اندیشی کرد.
وی افزود: با وجود در نظر گرفتن منابع خوب و مناسب در سال ۱۴۰۱ اعتبارات مربوط به تبصره ۱۸ ابلاغ نشد و هیچ بانکی در استان مرکزی نتوانست یک ریال در این خصوص پرداخت کند انجام نداد و در نیمه نخست سال ۱۴۰۱ نیز کارهای صورت گرفته در بخش تبصره ۱۸ مربوط به سهمیه ۱۴۰۰ بوده است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی اضافه کرد: البته استان مرکزی با موفقیت اقدامات خوبی انجام داد به طوری که در مجموعه استانی توانستیم یکصد و پنجاه و چهار درصد جذب سرمایه داشته و بخشی از تبصره ۱۸ پرداخت نشده استانهای دیگر را برای استان جذب کنیم.
وی بیان کرد: مجلس شورای اسلامی در سال ۱۴۰۱ در قانون بودجه موضوع ماشینآلات خط تولید، معافیت گمرکی ماشینآلات خط تولید را براساس پیشنهاد ارائه شده از سوی معاونت علمی ریاست جمهوری حذف کرد اما این اقدام، در حقیقت هزینه تولید را به شدت بالا برد به طوری که یکی از نقاط آسیب پذیر بخش تولید به روزرسانی خطوط تولید است.
خط تولیدی که مربوط به ۴ تا ۵ دهه قبل است قطعا به دلیل فرسودگی خط تولید راندمان مناسب و درستی ندارد که برای افزایش ظرفیت تولید و راندمان تولید در این مجموعه های نیازمند به روزرسانی و روزآمد کردن خط تولید هستیم که برای تحقق آن نیز نیاز به حمایت و کمک داریم.
منبع خبر : ایران اکونا