تکلیف مناطق آزاد در برنامه هفتم مشخص شود/ قوانین جدید مانع توسعه مناطق آزاد است
به گزارش پایگاه خبری سرمایه گستران از ارس :دکتر مجید کیانی گفت: تاکنون، به واسطه مزیتهای قانونی سرمایهگذاری کارهای خوبی در زمینههای تولید و صادرات و اشتغالزایی و محرومیتزدایی انجام شده است.
وی متذکر شد: متاسفانه طی سالهای گذشته تصویب برخی قوانین مغایر با ماهیت وجودی و کارکرد و همچنین قوانین اختصاصی مناطق آزاد موجب مشکلات گوناگون در مسیر تولید شده است.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس با تاکید بر نقش مجلس در توسعه کشور، خواستار افزایش نقش نظارتی و حمایتی مجلس در مناطق آزاد شد و اظهار داشت: قوانین مناطق آزاد برای تسهیل سرمایهگذاری و کمک به اقتصاد ملی و رونق تولید تدوین شدهاند اما تصویب برخی قوانین جدید که در تداخل با ماهیت این مناطق است، سرمایهگذاران را دلسرد میکند.
وی در این همایش که با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی در کلیبر برگزار شد، گفت: تنها راه برون رفت مناطق آزاد از بروکراسیهای ایجاد شده در مسیر سرمایهگذاری، بازنگری در قوانین و توجه به مزیتها و مشوقهای قانونی و نظارت مجلس بر این قوانین است. یکی از مشکلات همیشگی این مناطق عدم اجرای قوانین تسهیل گرانه تولید است.
مجید کیانی در ادامه با بیان اینکه طی ۱۷ سال تاسیس منطقه آزاد ارس پنج میلیارد دلار سرمایهگذاری در زمینه های مختلف تولید محور انجام شده است، گفت: یکی از برکات جمهوری اسلامی محرومیتزدایی از مرزها و افزایش دیپلماسی اقتصادی بهواسطه مناطق آزاد بوده و در این بین منطقه آزاد ارس با اختصاص ۶۵ درصد از حجم کل تولیدات مناطق آزاد نقش مهمی در تحقق اهداف تعیین شده دارد.
وی یادآور شد: هم اکنون ۵۵۰ واحد تولیدی فعال و در حال احداث در ۱۲ خوشه صنعتی بهواسطه مزیتهای قانونی مناطق آزاد و ظرفیتهای بالقوه منطقه آزاد ارس در این منطقه فعالیت میکنند و علاوه بر موفقیتهای بزرگ در حوزه صنعت، یکه تاز عرصه تولیدات گلخانهای با ۲۲۰ هکتار زیر کشت و ۲۳۰ هکتار در حال احداث است.
وی افزود: بزرگترین طرح کشت و صنعت کشور با آغاز کشت دو هزار و ۱۰۰ هکتار در پروژهای به وسعت ۲۴ هزار هکتار و پرورش و تولید و صادرات هزار و ۵۰۰ تن ماهی سردابی و راه اندازی گاوداری ۱۰ هزار راسی در منطقه خداآفرین از اهداف توسعه متوازن ما برای بهرهمندی و تقویت توانمندی های موجود برای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی و قوانین و راهبردهای تعیین شده است.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس با اعلام تاکنون ۱۵ هزار دستگاه خودرو سنگین، سه هزار دستگاه خودرو سواری، ۱۵ هزار بشکه بنزین یورو پنج و دهها کالای دیگر با اهداف تامین بخشی از نیاز کشور و صادرات به کشورهای آسیایی و اروپایی در ارس تولید شده و ادامه این روند نیازمند حمایت جدی مجلس شورای اسلامی در تدوین برنامه پنج ساله هفتم توسعه است.
وی در پایان از تدوین و ارائه ۱۰۰ فرصت جدید سرمایهگذاری در ارس خبر داد و تصریح کرد: ۲۵ مورد از این فرصت های جدید سرمایه گذاری به منطقه خداآفرین اختصاص دارد.
منبع خبر : خبرآنلاین