اخبار استان ها

ضرورت توجه جدی به مشکلات بهداشت و درمان شهرهای حوزه منگشت

به گزارش خبرگزاری سرمایه گستران از خوزستان، فرشاد ابراهیم‌پور نورآبادی امروز _جمعه بیست‌ودوم فروردین_ در جلسه جمع‌بندی سفر معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به شهرستان ایذه، اظهار کرد: منطقه منگشت شامل چهار شهرستان ایذه، باغملک، صیدون و دزپارت است با مساحتی حدود ۶۷۰۰ کیلومتر مربع ۱۲ درصد مساحت خوزستان و با جمعتی بالغ بر ۴۰۰ هزار نفر ۷ درصد جمعیت استان را به خود اختصاص داده است که در بکرترین مناطق استان جای گرفته و به گواه آمار بین‌المللی خوش آب و هواترین و بهترین اراضی استان در این منطقه قرار دارد.

وی افزود: منطقه منگشت یک پیشینه تمدنی چند هزار ساله دارد و قدیمی‌ترین معبد خداپرستی منطقه در منطقه شمی ایذه و در قرن پنج هجری نیز پایتخت حکومت اتابکان لر بوده است، با توجه به شرایطی که منطقه دارد باید نتیجه آن توسعه باشد، اما جزو محروم‌ترین مناطق استان خوزستان به ویژه در حوزه بهداشت و درمان است.

نماینده مردم ایذه، باغملک، صیدون و دزپارت ادامه داد: امروز ما با ضریب اشغال حدود نه‌دهم کمتر از میانگین ضریب اشغال تخت بیمارستان در ایرانشهر هستیم به گونه‌ای که ابتدایی‌ترین امکانات درمانی را نداریم، این بی‌عدالتی یک عقب‌ماندگی تاریخی دارد، چرا که در بعضی شهرهای استان به علت کثرت بیمارستان مردم حق انتخاب دارد، اما در صیدون و دزپارت ما اصلاً چیزی به نام درمان نداریم و تنها یک مرکز بهداشت با کمترین امکانات وجود دارد.

ابراهیم‌پور با اشاره به مشکل کمبود پزشک متخصص در حوزه منگشت، توضیح داد: حوزه منگشت با توجه به شرایط اقلیمی یک بستر بسیار خوب برای گردشگری سلامت است، اگر درست برنامه‌ریزی شود می‌توانیم در این منطقه سرمایه‌گذاری کنیم، حوزه منگشت در دو حوزه سخت‌افزاری و نرم افزاری در بهداشت و درمان مشکل دارد، چیزی به نام بیمارستان به معنای واقعی وجود ندارد با این حال با پیگیری‌های انجام شده موافقت اولیه احداث بیمارستان ۳۷۰ تخت‌خوابی ایذه صادر شده است که باید عملیات احداث آن هرچه سریع‌تر اجرا شود.

وی با اشاره به محرومیت‌های شهرهای حوزه منگشت توضیح داد: حوزه انتخابیه ایذه، باغملک، صیدون و دزپارت طولانی‌ترین حوزه انتخابیه استان است که از مرز کهگیلویه و بویراحمد آغاز و به چهارمحال و بختیاری می‌رسد، در حوزه امکانات کمبودهای زیادی وجود دارد، حدود ۵۰ درصد مردم این منطقه تحت پوشش نهادهای حمایتی هستند و فاقد دستگاه mri دولتی و nucu هستند علاوه بر آن با توجه به صعب‌العبور بودن نیاز ویژه به اورژانس هوایی و پایگاه اورژانس به شکل گسترده است.

وی با تاکید بر اینکه استقلال کامل دانشکده علوم پزشکی ایذه ضرورت دارد، خاطرنشان کرد: انتظار می‌رود مرکز جامع شبانه‌روزی صیدون و دزپارت به حوزه درمانی تبدیل شوند، بر اساس آمار علی‌رغم همه محرومیت‌ها هیچ شهرستانی به اندازه شهرهای حوزه منگشت پزشک تربیت نمی‌کنند.

نماینده مردم ایذه، باغملک، صیدون و دزپارت با اشاره اینکه ایذه بالاترین آمار خودکشی را دارد، اضافه کرد: راه‌اندازی بخش اعصاب و روان بیمارستان‌های حوزه منگشت ضرورت دارد.

ابراهیم‌پور تاکید کرد: با توجه به مشکلاتی که در چهار شهرستان حوزه منگشت وجود دارد کادر درمان به معنای واقعی جهاد می‌کنند و نباید همانند سایر شهرها به آن‌ها نگاه کنیم.

منبع خبر : ایمنا

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا