اخبار استان ها

سند توسعه ۳۷ شهر تدوین و بازنگری سند آمایش استان انجام شد

به گزارش خبرگزاری سرمایه گستران از فارس، محسن پاپری زارعی امروز _ چهارشنبه یازدهم تیر_ در جریان بازدید استاندار فارس از این سازمان، ضمن تسلیت ایام سوگواری سیدالشهدا (ع) و گرامیداشت یاد شهدای حمله اخیر رژیم صهیونیستی، به تشریح اقدامات و اولویت‌های سازمان پرداخت و اظهار کرد: این نهاد بر اساس وظایف قانونی خود در قالب چهار معاونت و دو مدیریت فعالیت می‌کند.

وی نظارت بر مصالح ساختمانی در پروژه‌های عمومی، به‌ویژه مدارس و بیمارستان‌ها، را یکی از اولویت‌های حوزه نظام فنی و اجرایی دانست و افزود: در حال حاضر فرآیند نوینی شامل پایش تصویری و مانیتورینگ کیفیت مصالح ساختمانی در دست اجراست تا از دوام و ایمنی سازه‌ها اطمینان حاصل شود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی فارس با اشاره به اجرای «پنج‌شنبه و جمعه‌های جهادی» از سال گذشته گفت: در این طرح، با انجام اسکن جامع استان، چالش‌های توسعه‌ای شناسایی و ساختار توزیع بودجه با تشکیل شورای توسعه استان به‌روزرسانی شد.

وی از بازنگری سند آمایش سرزمینی فارس خبر داد و افزود: فارس تنها استانی است که سند آمایش آن مورد بازبینی قرار گرفته و هم‌اکنون سند توسعه ۳۷ شهر استان با مشارکت فرمانداری‌ها، دهیاران و نخبگان محلی تدوین شده است.

پاپری با اشاره به جایگاه کشاورزی‌محور فارس، تصریح کرد: متأسفانه به دلیل سوء‌مدیریت منابع آبی، آسیب‌های جدی به خاک و سفره‌های آب زیرزمینی وارد شده که در برخی مناطق موجب تعطیلی کشاورزی شده است. به همین منظور، تمرکز بر توسعه گردشگری و خدمات در دستور کار قرار گرفته تا اشتغال و ارزش افزوده از دست رفته جبران شود.

وی گردشگری را مزیت مطلق استان دانست و از تدوین سند راهبردی گردشگری فارس خبر داد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی فارس همچنین اظهار داشت: تلاش کرده‌ایم جایگاه استان را در سطح ملی حفظ کنیم؛ به‌گونه‌ای که با جذب ۶۸ درصدی اعتبارات، فارس در میان سه استان برتر کشور قرار دارد و سال گذشته با رشد ۱۰۱ درصدی اعتبارات، عملکردی بی‌سابقه ثبت شد.

پاپری از باقی‌ماندن بیش از ۴,۳۳۸ میلیارد تومان از اعتبارات سال ۱۴۰۳ در حساب دستگاه‌های اجرایی استان خبر داد و خواستار تسریع در هزینه‌کرد این منابع شد.

وی همچنین گفت: سهم یک‌دهم ارزش افزوده به‌صورت منظم به مراکز درمانی استان تخصیص یافته و مشکلات تجهیز بیمارستان‌ها تا پایان سال جاری برطرف خواهد شد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی فارس در پایان با اشاره به افزایش اختیارات استانی در حوزه اعتبارات و اموال تملیکی، گفت: تصمیم‌گیری در مورد اموال تملیکی به استاندار واگذار شده و پروژه‌های قابل افتتاح در هفته دولت و دهه فجر در حال بررسی و پایش هستند. وی افزود: با تخصیص مرحله‌ای اعتبارات، روند توسعه زیرساخت‌های استان سرعت خواهد گرفت.

رشد ۳۴ درصدی درآمدهای پیش‌بینی‌شده استان فارس

عبدالحمید سنگی، معاون بودجه سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان فارس هم در جلسه بررسی وضعیت اعتبارات و پروژه‌های عمرانی استان، از پیش‌بینی درآمد ۳۲ هزار میلیارد تومانی برای سال جاری خبر داد و گفت: این رقم نسبت به سال گذشته ۳۴ درصد رشد داشته و فارس را در میان استان‌های با عملکرد مطلوب درآمدی قرار داده است.

وی افزود: در سال گذشته میزان تحقق درآمدها به ۱۱۱ درصد رسید و فارس در زمره معدود استان‌هایی بود که مازاد درآمد داشت.

سنگی با اشاره به افزایش اعتبارات عمرانی استان اظهار کرد: این اعتبارات از ۶,۲۰۰ میلیارد تومان در سال گذشته، به ۱۱,۲۰۰ میلیارد تومان در سال جاری رسیده و با احتساب منابع مدیریت بحران به ۱۵,۲۰۰ میلیارد تومان بالغ شده است. وی همچنین از کاهش اعتبارات عمرانی ملی به ۴,۳۵۰ میلیارد تومان با تخصیص ۶۸ درصد خبر داد.

وی میزان اعتبارات هزینه‌ای را نیز ۳,۸۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد که با رشد ۳۱ درصدی نسبت به سال گذشته، امکان بهبود وضعیت حقوق، اضافه‌کار، رفاهیات و تسویه مطالبات بازنشستگان را فراهم کرده است.

معاون بودجه استان درباره پروژه‌های عمرانی اظهار داشت: ۱۳ پروژه بیمارستانی نیمه‌تمام در استان در دست اجراست که بیمارستان‌های خاتم‌الانبیاء، تخصصی غرب شیراز و مرودشت از اولویت‌های اصلی هستند. همچنین پروژه‌های بیمارستان جایگزین نمازی و محمد رسول‌الله نیز در برنامه قرار دارند.

سنگی با اشاره به پایین‌بودن سرانه تخت بیمارستانی در استان نسبت به میانگین کشوری، بر ضرورت تسریع در تکمیل این پروژه‌ها تأکید کرد و همچنین از کمبود فضاهای اداری در ۱۴ شهرستان جدیدالتأسیس خبر داد و گفت: پروژه‌هایی مانند مجتمع اداری رستم در حال اجرا هستند و منابع مالی آن‌ها از محل مولدسازی و سایر روش‌ها تأمین خواهد شد.

وی در حوزه آموزش، از وجود ۳۵۰ پروژه نیمه‌تمام با نیاز ۷۷۰۰ میلیارد تومانی اعتبار خبر داد که بخشی از آن از محل مولدسازی، منابع ملی و مشارکت خیرین تأمین می‌شود.

وی همچنین از وجود ۵۰۰ پروژه نیمه‌تمام ورزشی در استان سخن گفت که نیازمند تزریق اعتبار و برنامه‌ریزی دقیق هستند. سنگی تالار فرهنگی مرکزی شیراز را نیز یکی از پروژه‌های اولویت‌دار استان دانست که برای تکمیل آن به ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

وی در بخش راه‌سازی، از پیشرفت ۷۰ تا ۹۰ درصدی ۶ محور شریانی از جمله شیراز-بندرعباس و شیراز-یاسوج خبر داد که با تأمین منابع قابل بهره‌برداری هستند.

معاون بودجه استان در حوزه آب، اعلام کرد: ۴۸ شهر استان با تنش آبی مواجه‌اند و ۷۶ درصد تأمین آب از منابع زیرزمینی صورت می‌گیرد که ناپایدار است. وی از پیگیری پروژه‌های انتقال آب از سدها و بهسازی ۴۸۰ روستا با مشارکت نهادهایی چون بسیج سازندگی و بنیاد مسکن خبر داد.

منبع خبر : ایمنا

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا